Menu
Niels Plilipsen

Projektchef

Niels Engelhard Philipsen, projektchef i Signal

Sikringsteknik til jernbane handler i bund og grund om at skabe en sikker og effektiv banetrafik. Som fagligt arbejdsområde kan det også være vejen til en karriere med ansvar og internationale udfordringer. Det kan Niels Philipsen nikke genkendende til.

Niels kom til Atkins i 2016, hvor han blev del af Signalafdelingen, der er landets største signaltekniske fagmiljø med omkring 80 specialister. I dag er han projektchef for et af virksomhedens største signaltekniske projekter; Follobane-projektet Inføring på Oslo Station for Bane NOR.

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

”Jeg er uddannet sikringsmontør og har en projektlederuddannelse fra CBS.”

Hvordan beskriver du, hvad du laver til venner og familie?

”Jeg fortæller, at jeg hjælper med at komme med løsninger, forbedringer og sikkerhedsforslag til infrastrukturen på Oslo S og forbindelse til Ski i Norge.”

Hvad har været det mest fagligt spændende?

”Det, der helt klart har været mest spændende indtil videre, er at være en del af et projekt til 40 mia. kr., at se udviklingen og forbedringerne i projektet er fantastik. De ændringer og ønsker, som kommer løbende på et sådant projekt, er enorme. Projektet er i en størrelse, så når der kommer ændringer, og det gør der tit, snakker vi om 10 – 20 mio. kr., og det giver kæmpe udfordringer med styring og planlægning.”

Hvordan har din karriere udviklet sig i Atkins?

”Mens jeg har været i Atkins, er jeg gået fra at være projektleder til i dag at være projektchef. Jeg har fået stadigt mere erfaring og ansvar på flere og større projekter og er blevet tilknytte det norske marked omkring tilbud og kommende projekter.”

”Jeg oplever at vi i Atkins har en kultur, hvor vi hjælper hinanden og benytter de forskellige kompetencer, som er til rådighed bedst muligt. I forhold til bæredygtighed går Atkins forrest med genbrud af materialer samt udvikling og forbedringer til fordel for miljøet.”

Niels har modtaget stor anerkendelse for sit arbejde med det norske projekt, som under hans ledelse har flyttet sig fra et gennemsnitligt projekt til et ”first in class”-projekt inden for projektering af jernbanetekniske løsninger, og hans arbejde er blevet anerkendt ved flere globale interne priser i Atkins.

Læs mere: Vores nominerede til Berlingske Talent 100

medarbejder1

Specialist, risk

Som nyuddannet besøgte Marta Puton Atkins’ stand på DSE Messen på DTU. Det førte til et job inden for et – for hende – helt nyt og meget interessant område – risk management.

>Læs mere
Digital transformation

Passion for 3D

Lasse Jensen har i sine snart syv år hos Atkins været optaget af at skabe digital transformation. Han spillede en central rolle i arbejdet med 3D-modellering af København-Ringsted banen.

>Læs mere
Atkins

Praktikant, Trafik

Som praktikant i Planlægning og Arkitektur får Basthiann sin faglighed i spil fra sin uddannelse som diplomingeniør i Mobilitet, transport of logistik.

>Læs mere
Mød SNC-Lavalin Atkins

Mød Atkins

I den kommende tid kan du møde Atkins ved en række arrangementer, konferencer og messer.

>Se hvor
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok