Menu
medarbejder1

Specialist

Marta Puton, Risk Management

 

Marta Puton er uddannet civilingeniør i Dynamic Mechatronic Systems (M.Sc. in Mechatronics) fra Syddansk Universitet. Hun blev ansat i Atkins som nyuddannet i august 2013.

 

Hvorfor valgte du at søge arbejde i Atkins?

Jeg så Atkins til DTU-messen 2013 og faldt i snak med Rune Funder Mikkelsen (afdelingschef i Signal), som opfordrede mig til at kontakte afdelingschefen for Risk Management. Det lød som en enestående mulighed for at finde ud af, hvad risk management egentlig går ud på.

Hvordan beskriver du, hvad du laver til venner og familie?

Jeg arbejder med sikkerhed som konsulent inden for transportsektoren, primært inden for bane. Mit arbejde handler om at identificere og håndtere alle mulige farer, som kan opstå i forbindelse med f.eks. opførelse af en ny station – med hjælp fra forskellige fageksperter inden for spor, geoteknik, afvanding og mange flere. Det handler om tværfagligt samarbejde, hvor jeg får lov til at lære noget nyt hver eneste dag, men som ofte også er en udfordring i sig selv.

Et af de mest spændende eller udfordrende projekter

Avinor luftfartsanalyse var en samlet risikovurdering på 46 norske lufthavne omkring de effekter/risici, som langvarig klimaændringer har på både direkte og indirekte drift af dem. Det har været spændende at være med i sådan et bredt studie. Vi kiggede på risici i forbindelse med drift af både store lufthavne som Oslo Gardamoen og de små isolerede som Svalbard lufthavn, hvor de klimarelateret ændringer er meget forskellige.

Et andet spændende projekt, jeg har arbejdet på, drejede sig om perronsikkerhed. Nærmere bestemt skulle vi levere en detaljeret undersøgelse af de forskellige metoder for, hvordan man bedst kan overvåge, detektere og forhindre, at mennesker og objekter falder ned på sporet. Vi har kigget på forskellige tekniske løsninger med fokus sikkerhedsniveau, pålidelighed, pris m.m. med hjælp og støtte fra flere forskellige leverandører og operatører i Europa såvel som USA, Canada og Kina.

Hvilke projekter arbejder du på p.t.?

I øjeblikket arbejder jeg på et projekt omkring udskiftning af det gamle radiosystem på banen – lige nu med fokus på de små privatbaner. Projektet er en del af Signalprogrammet.

Hvordan har din karriere udviklet sig i Atkins?

Jeg startede som en grøn ingeniør, der ikke kendte ret meget til risk management. I løbet af de seneste knap 2 år har jeg været med til at lave risikoanalyser inden for bane og luftfart i Danmark såvel som Norge, udviklet godkendelsesstrategier for et projekt i Signalprogrammet og rejst til en risk-konference i Australien. Med min brede erfaring fra de forskellige projekter er jeg blevet langt mere selvstændig i mit arbejde, kan endelig bedre bidrage i faglige diskussioner med mine kolleger og føler, at jeg nu lever op til min specialisttitel inden for Risk Management.

Hvordan oplever du kulturen i Atkins?

Den er afslappet og varm med imødekommende og sjove kolleger, masser af god faglig sparring i hverdagen – og MASSER af kage! Vi vil gerne lære og dele vores gode og dårlige erfaringer for at blive bedre i de nye projekter, og det kan jeg rigtig godt lide.

kontroltaarn

Risk-projekter

Vi leverer sikkerheds- og risikorelaterede ydelser til forskellige sektorer.

>Læs mere
Job i Atkins

Vores stillinger

Her kan du læse om de profiler, vi søger lige nu.

>Se jobs
Karriere, studerende, SNC-Lavalin, Atkins

Erhvervsprojekt

Biologistuderende Maria Juul Nørmark samarbejder med SNC-Lavalin Atkins på et pilotforsøg om udvikling af en ny GIS-model til screening for naturværdier.

>Læs mere
Niels Plilipsen

Projektchef

Sikringsteknik kan føre til en karriere med ansvar og internationale udfordringer. Mød Niels Philipsen, der er projektchef for et af virksomhedens største signaltekniske projekter.

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok