Menu
Praktikant i Elkraft

Praktikant, Elkraft

I foråret 2018 var Ibrahim Oussaidi praktikant i Elkraft på vores kontor i Ørestad.

 

Hvad studerer du, og hvordan blev det til en praktikplads hos Atkins?

Jeg læser til diplomingeniør i elektroteknologi med speciale i stærkstrøm på DTU Lyngby/Ballerup. Jeg er nu på 6. semester og skal til at skrive afgangsprojekt til efteråret, som jeg planlægger at skrive i samarbejde med Atkins. Det har ikke været så nemt at finde praktikplads på min studieretning. Heldigvis hørte jeg om Atkins gennem én tidligere underviser, der stærkt anbefalede dem. Jeg fik med det samme kontaktet Jesper (Henrichsen) over telefonen og kom til samtale kort tid efter, hvor vi fik lavet kontrakten allerede samme dag. Det var jeg super glad for.

Hvilke opgaver har du fået i afdelinger?

I Elkraft er jeg tilknyttet en fast rådgiver, Robin, som løbende har tildelt mig opgaver – fx kabeldimensionering til nye teknikhytter, der anvendes som teknisk udstyr til sikringsanlæg for S-banen, som en del af det nye Signalprogram. Men der har også været en del større projekter, såsom projektering af BPU-område på den nye Kalundborg Øst Station. Projektering var noget helt nyt for mig, og det har bl.a. medført, at jeg har tillært mig nye CAD-programmer og dimensioneringsværktøjer samt en del reglementer.
Det er dejligt at få et helhedsbillede af projektet – at forstå, hvad der sker tværfagligt og senere føre tilsyn, når vi bevæger os henimod udføringsfasen.

Hvad har du ellers fået ud af praktikken indtil videre?

Generelt er muligheden for at komme ud i en virksomhed et gigantisk plus for ens karriere, masser af erfaring og en introduktion til ingeniørens hverdag. Gennem studiet har vi tillært os værktøjer til, hvordan vi kan løse forskellige problemstillinger, men det er først her, ude i den virkelige verden, hvor de bliver taget i brug.

At skulle arbejde inden for jernbaneindustrien var noget helt nyt for mit vedkommende og indtil videre har det været meget spændende og udfordrende.

Alle her i afdelingen er super flinke og hjælpsomme. Der er en rigtig fin arbejdsmoral, hvor der både er plads til sjov og seriøsitet.

Hvordan er dine fremtidsplaner?

Efter professionsbacheloren tænker jeg lige pt. at læse videre til kandidat. I mellemtiden kunne jeg godt se mig selv som studentermedhjælper efter afsluttet praktikforløb.

Praktikant i Atkins

Praktikant, Vej

Ali har fundet ud af, at han har valgt den rigtige uddannelse. Han er glad for prøve de ting af, han har lært i praksis, og også få mulighed for at lære noget helt nyt.

>Læs mere
Mød SNC-Lavalin Atkins

Mød Atkins

I den kommende tid kan du møde Atkins ved en række arrangementer, konferencer og messer.

>Se hvor
Karriere03_20160713

Job i udlandet

Hvis du leder efter spændende udfordringer i udlandet, så besøg Atkins’ karriereportal.

>Atkins' karriereportal
Karriere, studerende, SNC-Lavalin, Atkins

Erhvervsprojekt

Biologistuderende Maria Juul Nørmark samarbejder med SNC-Lavalin Atkins på et pilotforsøg om udvikling af en ny GIS-model til screening for naturværdier.

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok