Menu
Atkins

Praktikant, Planlægning og Arkitektur

Basthiann August Bilde er praktikant Planlægning og Arkitektur over efteråret og vinteren 19 – 20. Han er nu på sit 5. semester på diplomingeniøruddannelsen i Mobilitet, transport of logistik på DTU. For Basthiann er praktikopholdet en mulighed for at arbejde med trafikale analyser hos en rådgivende ingeniørvirksomhed – noget han bl.a. arbejder med i forbindelse med 2 af Københavns metrolinjer.

Hvordan blev det til en praktikplads i Atkins?

Da jeg gerne vil arbejde i en rådgivende ingeniørvirksomhed, kiggede jeg selvfølgelig efter praktikpladser inden for de firmaer. Derudover søgte jeg praktikpladser med muligheder for at arbejde med jernbane, da det er et af mine store interesseområder. Gennem mit netværk fik jeg fat i Anders Kaas (Afdelingsleder for Planlægning og Arkitektur. Red.) e-mailadresse, og jeg skrev med det samme en ansøgning om praktikplads. Efter et møde i oktober 2018 og et opfølgende møde i februar 2019 blev jeg tilbudt min kontrakt.

Hvilke opgaver har du typisk løst i afdelingen?

Jeg har fungeret lidt som en altmuligmand på grund af min brede faglige baggrund inden for trafik, men jeg har primært arbejdet med modellering af køreplaner i diverse jernbanesimuleringssoftware. Derudover har jeg arbejdet en del med indhentning af diverse data til brug i en længere række projekter.

Hvad er det mest spændende projekt, du har arbejdet på hos Atkins?

Det projekt. der har været, og stadig er, det mest spændende projekt, er en kapacitetsanalyse for den fremtidige drift af metrolinje M1/M2 for Metroselskabet. I dette projekt har jeg fået til at opstille en simuleringsmodel for det nuværende M1/M2 metrosystem såvel som et fremtidigt scenarie. Opgaven skal ende ud med en vurdering af driften og de tiltag, der skal tages, for at den nuværende driftstandard kan opretholdes for den fremtidige drift af M1/M2 strækningen.

Hvad har overrasket dig?

Jeg er klart blevet overrasket af det brede faglige niveau i afdelingen. Det er en fantastisk følelse at møde ind hver dag og være omgivet af folk, der er passionerede og ved en masse om, hvad der rører på sig inden for feltet, både på nationalt og internationalt plan.

Hvad drømmer du om, når du er færdig med din uddannelse?

Jeg drømmer først og fremmest om at blive færdig med min uddannelse som ingeniør. I forbindelse med det, drømmer jeg om en fastansættelse i en rådgivende ingeniørpraksis, da jeg føler, at det giver mig størst mulighed for at bruge mine faglige, såvel som tværfaglige kompetencer.

Karriere, studerende, SNC-Lavalin, Atkins

Erhvervsprojekt

Biologistuderende Maria Juul Nørmark samarbejder med SNC-Lavalin Atkins på et pilotforsøg om udvikling af en ny GIS-model til screening for naturværdier.

>Læs mere
Praktikant i Atkins

Praktikant, Vej

Ali har fundet ud af, at han har valgt den rigtige uddannelse. Han er glad for prøve de ting af, han har lært i praksis, og også få mulighed for at lære noget helt nyt.

>Læs mere
Mød SNC-Lavalin Atkins

Mød Atkins

I den kommende tid kan du møde Atkins ved en række arrangementer, konferencer og messer.

>Se hvor
Job i Atkins

Vores stillinger

Her kan du læse om de profiler, vi søger lige nu.

>Se jobs
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok