Menu
Praktikant i Vand og Afvandingsgruppen

Praktikant, Vand og Afvanding

Foråret 2018 var Peter Mikkelsen ingeniørpraktikant i Vand og Afvandingsgruppen på vores kontor i Aarhus.

 

I hvilken periode har du været praktikant, og hvilken uddannelse er du i gang med?

Jeg startede i praktik den 1. februar og har min sidste dag den 29. juni 2018. Jeg læser til bygningsingeniør med speciale i miljø, hvor 5. semester foregår i praktik.

Hvordan blev det til en praktikplads i Atkins?

Jeg hørte først om Atkins til virksomheds-speeddating på Navitas. Jeg var først inde og læse på deres hjemmeside for at se, hvad de lavede, og allerede der tænkte jeg, at det var en mulighed. Til speeddating-eventet snakkede jeg med flere virksomheder, deriblandt Atkins.

Her mødtes jeg med gruppeleder Rasmus Bang, hvor vi snakkede i 10-15 minutter, om hvad en praktikant laver i hans gruppe, Vand og Afvanding. Da jeg kom hjem, sendte jeg en ansøgning til dem og blev heldigvis indkaldt til samtale.

Hvilke opgaver har du typisk løst i afdelingen?

Til at starte med skrev jeg en del på de redegørende dele af rapporter. Efterhånden har jeg fået flere og flere forskellige GIS-opgaver af tiltagende sværhedsgrad. Derudover har der også været lidt feltarbejde, som har budt på alt fra jordprøver til vandføringsmålinger.

Hvad er det mest spændende projekt, du har arbejdet på hos Atkins?

Jeg har arbejdet med et vådområdeprojekt nede i Givskud, som jeg synes har været spændende. Her har jeg været med fra start af, og har også haft meget med projektet at gøre, og det er spændende at se hele processen.

Hvad har overrasket dig?

Varigheden af opgaverne er kommet bag på mig, da mange af projekterne tager flere år fra start til slut. Derfor har jeg desværre kun kunne være med til en lille del af projektet.

Hvad var du i færd med på billedet?

På billedet nedenfor er jeg i Givskud, for at tage jordprøver til et vådområdeprojekt. Vi havde tæt kontakt med de nysgerrige køer, som var meget interesseret i vores arbejde.

Hvad drømmer du om, når du er færdig med din uddannelse?

Når jeg er færdig med min uddannelse, drømmer jeg om at finde et spændende job, som både indeholder kontorarbejde og frisk luft. Hvis jeg skulle sidde på et kontor hver dag, ville jeg komme til at kede mig.

Praktikant i Atkins

Praktikant i Atkins

Praktikant, Vej

Ali har fundet ud af, at han har valgt den rigtige uddannelse. Han er glad for prøve de ting af, han har lært i praksis, og også få mulighed for at lære noget helt nyt.

>Læs mere
Praktikant i Elkraft

Praktikant, Elkraft

At arbejde inden for jernbaneindustrien var noget helt nyt for Ibrahim. Indtil videre har det været både spændende og udfordrende.

>Læs mere
Få et kig ind på kontoret i denne film, hvor Gitte Vinther fortæller om sit karriereforløb i Atkins frem til i dag.

Min karriere

Få et kig ind på kontoret i denne film, hvor Gitte Vinther fortæller om sit karriereforløb i Atkins.

>Se video
medarbejder1

Specialist, risk

Som nyuddannet besøgte Marta Puton Atkins’ stand på DSE Messen på DTU. Det førte til et job inden for et – for hende – helt nyt og meget interessant område – risk management.

>Læs mere
Mød Atkins på messer og konferencer

Mød Atkins

I den kommende tid kan du møde SNC-Lavlin/Atkins ved en række arrangementer, konferencer og messer.

>Se hvor
Karriere03_20160713

Job i udlandet

Hvis du leder efter spændende udfordringer i udlandet, så besøg Atkins’ karriereportal.

>Atkins' karriereportal
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok