Menu
Foto: Trafikselskabet Movia

Atkins vinder opgaven som assessor for Metroselskabets og Movias projekter med førerløse busser

Den 28. maj blev den første førerløse bus i Danmark taget i brug indendørs på Sjællands Universitetshospital, Køge. Senere skal førerløse busser transportere passagerer mellem hospitalet og Ølby Station.
Foto, Trafikselskabet Movia

Den indendørs førerløse bus på hospitalet er den første reelle test af en førerløs bus i Danmark. SNC-Lavalin / Atkins har vundet opgaven som assessor for Metroselskabet og Movias projekter med førerløse busser, heriblandt disse banebrydende tiltag.

Bag projektet står et strategiske samarbejde mellem Metroselskabet I/S, Movia, Region Hovedstaden og Region Sjælland. Det strategiske samarbejde har til mål at påvirke, forme og rådgive om udviklingen af førerløs køretøjsteknologi til kollektiv brug i Danmark.

Som assessor skal Atkins foretage en uvildig og uafhængig færdselssikkerhedsmæssig vurdering af projekterne. Efter planen omfatter aftalen fem delprojekter/strækninger over de næste par år.

Mere information

Vil du vide mere om muligheder inden for førerløs trafik, så er du velkommen til at kontakte gruppeleder Anders Hald Simonsen på 52 51 93 19, anders.simonsen@atkinsglobal.com.

Læs mere om Intelligent Mobility hos Atkins

Foto: Trafikselskabet Movia

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok