Menu
Atkins vinder stor rammeaftale med Femern A/S

Atkins vinder stor rammeaftale med Femern A/S

23. december 2019.

Femern A/S har valgt Atkins Danmark A/S som jernbaneteknisk rådgiver på den faste Femern Bælt- forbindelse.

 

Nu har Femern A/S fundet sin daglige rådgiver på de jernbanetekniske anlæg på Femern Bælt-forbindelsen. Efter en udbudsrunde er valget faldet på Atkins Danmark A/S, og de to parter har netop underskrevet en rammeaftale med opstart 1. januar 2020. Direktør for Business Development i Atkins, Eli Skop, siger om den vundne kontrakt:

”Vi glæder os i Atkins fantastisk meget til at stille vores stærke jernbanetekniske kompetencer til rådighed for Femern A/S. Den faste forbindelse er det største anlægsprojekt i Danmark og samtidig et projekt, som virkelig kommer til at betyde noget for danskerne ved at forbinde Danmark bedre med resten af Europa. I forvejen har Atkins i årtier været rådgiver på en række af de største baneprojekter i Danmark, senest den nye bane København-Ringsted og Metro Cityringen og aktuelt på Signalprogrammet, og denne massive erfaring vil naturligvis blive bragt ind i arbejdet på Femern.”

Fermern Bælt-tunnelen mellem Rødby og Puttgarden rummer to tunnelrør med tosporet motorvej i hver retning og to elektrificerede jernbanespor.

Aftalen mellem Femern A/S og Atkins omfatter rådgivningsopgaver inden for forberedelse af grundlæggende design af jernbanearbejder; forberedelse og afslutning af udbudsprocesser; gennemgang af detaljeret design og overvågning af arbejdet med at bygge jernbanen; test- og idriftsættelsesprocesser; samt definering og styring af tekniske grænseflader.

Som underrådgiver på projektet har Atkins inddraget den tyske virksomhed GAUFF, der vil varetage grænsefladerne med den tyske del af jernbanen samt myndighedsbehandling i Tyskland.

Rammeaftalens periode er 8 år med mulighed for forlængelse i tre gange to år.

Foto: Femern A/S

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok