Menu
Karriere, studerende, SNC-Lavalin, Atkins

Biologistuderende udvikler GIS-model til screening for naturværdier

Maria Juul Nørmark læser Biologi på Aarhus Universitet. I foråret 2019 samarbejder hun med SNC-Lavalin Atkins på et pilotforsøg om udvikling af en ny GIS-model til screening for naturværdier.

 

I 2018 udbød Aarhus Universitet et nyt program, som giver studerende på kandidatuddannelserne på Science and Technology mulighed for at lave et såkaldt erhvervsprojekt i samarbejde med en virksomhed. Formålet er at styrke samarbejde og vidensudveksling mellem virksomheder og universitetet til gavn for begge parter samt at give den studerende et indblik erhvervslivet, som kan hjælpe med at målrette den sidste del af uddannelsen. SNC-Lavalin Atkins er en af de virksomheder, der har valgt at indgå i dette samarbejde.

Virkeligheden er ude i samfundet

Maria Juul Nørmark studerer Biologi på kandidatuddannelsen på Aarhus Universitet. Hun har indgået samarbejde med Atkins om et projekt, der skal være et pilotforsøg i udviklingen af en ny GIS-screeningsmodel til vurdering af områders naturpotentiale. Målet er, at modellen ud fra tilgængelige data skal kunne screene større områder og udpege arealer, der har potentiale for at indeholde værdifuld natur.

Maria fortæller selv:
”Jeg er rigtig glad for at få muligheden for at lave et projekt i samarbejde med Atkins i Aarhus. Dette projekt vil ikke bare give mig en masse gode kontakter og muligheden for at tilegne mig en masse ny viden og egenskaber, det er også utrolig spændende at få lov at lave et projekt med henblik på et kundebehov og salg – modsat generel interesse og grundforskning, som ofte er målet på universitet. Virkeligheden er jo ikke inden for universitetets gule mure, men ude i vores samfund. Jeg er virkelig taknemmelig for, at Atkins er så engageret i projektet, og jeg glæder mig til hele forløbet.”

Maria er tilknyttet gruppen Vand & Afvanding, hvor gruppeleder Jonas Ribergaard Rasmussen udtaler:
”Erhvervsprojektet i samarbejde med Aarhus Universitet og Maria er rigtigt spændende og giver os en mulighed for at udforske idéer og tanker, som ellers kan være svære at finde tid til i en travl hverdag. Forbindelsen til universitetet skaber desuden en værdi for os som virksomhed gennem udveksling af viden og behov og ikke mindst kontakten til dygtige og engagerede studerende.”

Marias erhvervsprojekt startede i februar og vil forløbe frem til juni 2019.

Ortofoto, SNC-Lavaliln Atkins
Ortofoto (venstre del) og LiDAR data (højre del) fra udvalgt område i Danmark. LiDAR ses som en sky af punkter der returneres fra forskellige højder hvilket repræsenterer forskellige objekter på landjorden. Lavet af Maria Juul Nørmark.
Studerende, SNC-Lavalin Atkins
Maria Juul Nørmark, kandidatstuderende på biologi, afdeling for Bioscience på Aarhus Universitet.

Hør mere om mulighederne for studerende hos SNC-Lavalin Atkins

I løbet af året deltager SNC-Lavalin Atkins ved en række arrangementer, hvor studerende kan høre mere om mulighederne for samarbejde omkring studieprojekter, praktik m.m. Bl.a. er der i år DSE Messen på DTU i Lyngby 10. – 11. april og Jobtræf på Navitas i Aarhus 30. oktober.

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok