Menu
Trafik

Dynamiske geodata kan få trafikken til at glide

Anvendelsesmulighederne med geodata er mange. Brug af dynamiske geodata, der opdateres i realtid, er specielt spændende og udfordrende. Trafiksektoren byder på flere eksempler på sidstnævnte. Mange af disse geodata samles hos Vejdirektoratet i den Dynamiske Database, hvorfra data udstilles til andre services. SNC-Lavalin Atkins har fået til opgave at hjælpe Vejdirektoratet med vedligehold og videreudvikling af netop den Dynamiske Database.

 

”Vi ser meget frem til at samarbejde med Vejdirektoratet omkring vedligehold og videreudvikling af den Dynamiske Database. Opgaven komplementerer vores arbejde med trafikkortet, som netop trækker på data fra den Dynamiske Database,” fortæller Johan Hartnack, afdelingschef for GIS & IT i Atkins.

En af datakilderne, der lagres i den Dynamiske Database er car flow-data i form af aggregeret og anonymiseret data fra mobile enheder, såsom mobiltelefoner, GPS m.m. Car flow-data giver et stærkt grundlag til at evaluere den øjebliklige samt historiske trafiksituation.

Hvis du vil høre mere om de mange muligheder car flow-data bidrager med til trafikanalyser, -håndtering og -visualisering, er du velkommen til at kontakte Johan Hartnack: johan.hartnack@atkinsglobal.com

Johan Hartnack

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok