Menu
Metro

Fleksibilitet vigtigt når metroværksted udvides

4. maj 2020

Når man udvider og indretter et værksted til rullende materiel, er rammerne helt afgørende for sikkerheden og det gode arbejdsmiljø. Optimering med fleksible løsninger er derfor på tegnebrættet for udvidelsen af værksteds- og vedligeholdelsesfaciliteterne til metroen på Vestamager.

 

Metroselskabet har anskaffet 8 nye togsæt til metrolinje M1 og M2. Derfor er der opstået et behov for at udvide det nuværende kontrol- og vedligeholdelsescenter på Metrovej, som samtidig skal gøres smartere og mere effektivt.

Som bygherrerådgiver for Metroselskabet leverer Atkins konsulentydelser inden for planlægning, kravspecifikation, udbud, test og idriftsættelse af byggeprojektet, der bliver udført som en totalentreprise. Der bliver tale om en tilbygning med et nyt værksted, hvor der bliver integreret værkstedsspor med nedfældede lifte; bogieworkshop ekstra sideværksteder og lagerkapacitet samt mandskabsrum og omklædningsfaciliteter.

Et fleksibelt værksted

Atkins har præsenteret 4 løsningsforslag, som Metroselskabet nu har taget stilling til. Det har været vigtigt at skabe mulighed for fleksible løsninger, hvor værkstedsområde kan ændres og udbygges efter de senere behov.

Samtidig skal der kunne arbejdes nemt og sikkert med rullende materiel, hvilket også kræver fleksible løsninger. Vedligeholdelsesprocesserne bliver planlagt fra dag til dag, så man skal nemt og hurtigt kunne rangere rundt. Atkins har foreslået en løsning med et fladt gulv med indlejrede lifte, som kan løfte vognene, hvor der i ældre værksteder typisk er grave til arbejde under vognene. Det flade gulv betyder, at man kan trække tungt udstyr gennem værkstedet, og med liftene kan togvognene løftes op i den højde, der er nødvendigt, så man kan arbejde på togene fra alle sider.

De helt rigtige kompetencer samlet til opgaven

Atkins har stor viden og kompetencer inden for baneområdet og projektledelse, mens samarbejdspartnerne arkitekterne fra PLH Arkitekter leverer arkitektydelser, og TVEDE – Rådgivende Ingeniører bidrager med den byggetekniske rådgivning. Værkstedsudvidelsen er klar til at blive indtaget af metroens tog og medarbejdere i 2022.

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok