Menu
Kystsikring

Hvordan sikrer vi vores byer mod fremtidens vandmasser?

København såvel som andre kystnære byer står i disse år over for store udfordringen med, hvordan vi bedst beskytter byen mod oversvømmelser som følge af stigende havvand og stormfloder.

 
I de kommende år skal København stormflodssikres mod en generel havandsstigning på op til en meter, hvilket vurderes at koste 3,5 mia. kr. Det lyder måske af meget. Men de forventede skader, hvis der ikke sikres, anslås at være ca. 5 gange så store.

– Københavns Kommune begynder nu arbejdet med sikringen, der består af diger og forhøjede kanter samt dæmninger og porte. Et stort anlægsarbejde skal tilpasses de omkringliggende rekreative miljøer, der mange steder er etableret langs kysten. Vi glæder os til at deltage i den kommende workshop om stormflodssikring af Kalveboderne, siger Rasmus Bang, gruppeleder for Vand og Afvanding hos SNC-Lavalin Atkins.

Vi er allerede i gang

Udfordringerne med stormflod er langt fra nye, og i et land som Danmark med mange kilometer kyststrækning har man arbejdet med kystsikring i mange år. Men udfordringerne bliver større i fremtiden, og der er behov for at få inspiration fra projekter i udlandet, når de bedste løsninger for fremtidige skal findes.

I SNC-Lavalin Atkins arbejder vi allerede med undersøgelser og løsninger, som skal beskytte kystområder rundt om i verden. Her kan du læse om nogle af vores projekterne og få inspiration til løsninger på jeres udfordringer:

Beskyttelse af London mod tidevand og stormflod

Klimaændringernes indvirkning på Londons transportsystem

Hydrauliske modeller hjalp ved renovering af en af de største kanaler i Las Vegas dalen

Stormflodssikring ved floden Nzoia i Kenya

Stormflodssikring og kystforvaltning i Dawlish, England

Kystregulering i England, Tyskland og Holland

Udgifter til kystbeskyttelse i England, Tyskland og Holland

Rasmus Bang, SNC-Lavllin Atkins
Rasmus Bang, gruppeleder for Vand- og afvanding i SNC-Lavalin Atkins
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok