Menu
Crowdsourcing-forsøg med pakkelevering i offentlig transport

Læs artikel i Geoforum: Matching af passager og varestrømme

7. januar 2021

I efteråret gennemførte erhvervsforsker i Atkins, Andreas Fessler, et pilotforsøg, som undersøgte potentialer for brug af den eksisterende kapacitet i passagertransport til pakkelevering. CrowdShip, som forsøget hedder, blev realiseret med hjælp fra en masse frivillige pendlere i Hovedstadsområdet og Nordjylland.

 

Hver dag leveres et stort antal pakker til både privatpersoner og virksomheder. Pakkerne fragtes med biler, som fylder vejene og udleder CO2 og partikelforurening i byerne. Men hvad nu hvis de små pakker i stedet blev transporteret med rejsende, der alligevel tager turen med offentlig transport? Og hvad vil det kræve at motivere pendlerne til at fragte de små pakker fra en station til en anden? Det er noget af det, Andreas Fessler undersøger i erhvervsforskningsprojektet Crowdsourcing Logistics in Cities, som han gennemfører i samarbejde med i Atkins og DTU Transport (Transportpsykologi-gruppen) og med finansiering fra Innovationsfonden.

Første skridt i forskningsprojektet var pilotforsøget, CrowdShip, der blev gennemført den 2. september – 30. oktober i Hovedstadsområdet og i Nordjylland, hvor almindelige pendlere kunne deltage i forsøget. Læs om, hvordan det gik i seneste nummer af Geoforum om mobilitet og logistik.

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok