Menu
Haderup Omfartsvej

Nu åbner Haderup Omfartsvej

1. oktober 2020

Fredag den 2. oktober 2020 indvier transportminister Benny Engelbrecht Haderup Omfartsvej. Den nye omfartsvej sikrer, at der fremover kommer langt mindre trafik igennem Haderup by, og giver områdets trafikanter en kortere og hurtigere vej mellem Skive og Herning.

 

Haderup Omfartsvej forløber vest om Haderup. 5,5 km af den 8 km lange strækning er motortrafikvej anlagt med 2+1 spor med skiftevis to kørebaner i hver retning adskilt med et autoværn. Dette gør det sikrere at foretage overhaling, og samtidigt muligt at etablere en hastighedsbegrænsning på 100 km/t.

Foruden omfartsvejen er der 2 T-kryds og fem bygværker i form af broer og tunneler. Fire af disse er allerede taget i brug: Broerne ved henholdsvis Viborgvej og Hedevej, cykelstitunnelen under omfartsvejen ved Herningvej og tunnelen under omfartsvejen ved Skovvænget.

Atkins har detailprojektet de to vejbroer ved Viborgvej og Hedevej samt landskabsbroen over Røjbæk Ådal og dertil detailprojekteret funderingen for broerne. Herudover har Atkins udført bygherrekontrol med de statiske beregninger i forbindelse med de to tunneler og fagtilsyn med alle bygværkerne i hele byggeperioden.

Cykelstitunnelen under omfartsvejen ved Herningvej, Atkins, Haderup Omfartsvej
Cykelstitunnelen under omfartsvejen ved Herningvej
Vejbro ved Viborgvej, Atkins, Haderup Omfartsvej
Vejbro ved Viborgvej
Vejbro ved Hedevej, Atkins, Haderup Omfartsvej
Vejbro ved Hedevej
Landskabsbroen over Røjbæk Ådal, Haderup Omfartsvej, Atkins
Landskabsbroen over Røjbæk Ådal
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok