Menu
Skybrudspark i Scandiagade

Ny skybrudspark bringer den vilde natur til Sydhavnen

Et innovativt skybrudsprojekt i Københavns Sydhavn sikrer beboerne mod vand i kælderen og slår et slag for biodiversiteten med over 120 forskellige planter. Byrummet indvies den 4. juni af fungerende Teknik- og Miljøborgmester Karina Vestergård Madsen.

 

I Scandiagade har 1:1 Landskab designet et byrum, der kan håndtere voldsomme mængder regnvand og fungere som en rekreativ park for beboerne. Som underleverandør har Atkins leveret den tekniske rådgivning, og Nueva har bidraget til borgerinddragelsen, der har været med til at forme parken.

Borgerne bestemte indholdet

En midterrabat med smukke gamle træer er forvandlet til et innovativt byrum med otte bassiner, der kan rumme 1500 m3 regnvand. Når det regner, forsinker bassinerne regnvandet, så kloakkerne ikke løber over. Når det er tørt, åbner de op for et væld af aktiviteter.

Den intensive borgerinddragelse giver sig udslag i otte bassiner med hver deres identitet og rekreative profil. Således er der både en miniature skovlegeplads, en sommerfuglehave, et strandbassin med hængekøje, et bassin med nyttehaver, et bakkelandskab, en stenhave, et bassin inspireret af Sydhavns berømte område Tippen og en indhegnet forsøgshave, hvor naturen får lov til udfolde sig frit uden menneskelig indblanding.

Byrum med tydelig identitet

Ovenover bassinerne løber en gangbro i træ med neongule sider, der giver parken en tydelig identitet. Indgangene til byrummet er markeret med kulørte lamper, der lyser op og byder velkommen. Undervejs giver en lille plads med en stor bænk mulighed for at se solen gå ned over Frederiksholm Kirke, mens en anden plads giver plads til spontane møder og tango en lys sommeraften.

Som underrådgiver til 1:1 Landskab har Atkins bidraget med anlægsteknisk projektering samt byggeledelse og fagtilsyn.

Læs mere om projektet

Fotos: Kontraframe

Klimapark i Scandiagade

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok