Menu
Trafik & Veje

Projekteringsgrundlag for FRP-broer

23. februar 2021

De seneste 30 år har der været en betydelig vækst i anvendelsen af Fiber Reinforced Polymer (FRP) broer på verdensplan. I Danmark har brugen imidlertid været begrænset, selvom materialet har en række særlige egenskaber – såsom lav vægt, høj styrke – typisk højere end ståls – velegnethed til masseproduktion og stor holdbarhed. Desuden indikerer studier, at FRP-broer i forhold til andre typer broer normalt kræver et signifikant lavere energiforbrug og medfører et tilsvarende lavere CO2-aftryk på livscyklus-niveau.

En forklaring på den begrænsede anvendelse i Danmark kan være, at der endnu ikke findes et normgrundlag for denne brotype. En håndbog – Projekteringsgrundlag for FRPbroer – forventes udgivet af Vejregelgruppen for Bygværker senere i år.

Det fortæller chefspecialist i Atkins Christian von Scholten og tekniske projektleder i Vejdirektoratet Barbara MacAulay mere om i en artikel i februarudgaven af Trafik & Veje.

Trafik & Veje Februar

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok