Menu
Startede første ingeniørjob midt i coronatiden

Startede første ingeniørjob midt i coronatiden

Den 13. juli 2020

Alt tydede rosenrødt i februar. Crestian Bronér havde været til jobsamtale og stod nu med kontrakten på sit første ingeniørjob. Kort forinden var han blevet færdig som bygningsingeniør fra DTU, og han glædede sig meget til at komme i gang hos Broer & Konstruktioner i Atkins. Men så kom COVID-19. Vi har talt med ham om den første tid i Atkins.

 

Hvornår startede du i dit nye job?

Jeg skulle egentlig være startet 1. april. Men på grund af den nye situation valgte min chef Ditte Beier at udsætte min første dag. Da det senere så ud til, at der ville gå længere tid, før hverdagen på kontoret var normaliseret, startede jeg den 14. april.

Hvordan var din første arbejdsdag?

Første dag mødte jeg ind på et meget tomt kontor. Jeg blev budt velkommen af min chef og introguide-kollega Amalie. Ditte og Amalie viste mig rundt på kontoret og fortalte lidt om afdelingen og Atkins, mens vi holdt så meget afstand mellem os som muligt. Derefter var vi forbi IT, hvor jeg fik alverdens udstyr med, så jeg kunne begynde arbejdet hjemme i Fredensborg med en hotline åben til min introguide.

Jeg startede med småopgaver og diverse e-læringsmoduler. Derefter kom jeg gradvist med på forskellige projekter.

Hvordan mødte du dine andre kolleger?

På fredagsmødet mødte jeg hele afdelingen over Teams, hvor alle præsenterede sig selv. Det fungerede rigtig godt. Siden begyndte jeg at møde ind på kontoret en enkelt gang om ugen, hvor vi spiser frokost sammen og kan have en uformel snak henover skrivebordet. Jeg har også været på opgaver ude, bl.a. i forbindelse med generaleftersyn på Østbanen sammen med en af mine erfarne kolleger.

På fredagsmorgenmøderne i min afdeling har Ditte startet en tradition for, at én fra afdelingen får leveret ’ugens basse’ hjem i coronatiden. Alle er med til at nominere kolleger, som på den ene eller den anden måde har gjort det ekstra godt i ugens løb eller som fortjener lidt ros. I sidste uge var det mig, der fik ugens basse, fordi jeg har klaret mig godt i den her lidt specielle opstartsperiode og som ”trøst” for, at jeg stadig har til gode at spise morgenmad med resten af afdelingen.

Er der noget, som har givet særlige udfordringer?

Til at begynde med var jeg nervøs for, om jeg ikke kunne få fat i folk, når jeg arbejdede hjemmefra. Men det viste sig, at jeg meget hurtigt kunne kontakte kolleger over Skype og Teams, som så enten hjælper mig eller kan fortælle mig, hvem jeg skal tale med. Og dem uden for min afdeling, som jeg endnu hverken har mødt fysisk eller over Teams, er også altid rigtig hjælpsomme. Jeg er faktisk overrasket over, at det hele er forløbet så gnidningsfrit.

Crestian Bronér, Atkins
Crestians første fredagsmøde med kollegerne i Broer & konstruktioner.
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok