Menu
Første spadestik til ny forbindelsesvej vest for Uhre

Startskud for etablering af den nye forbindelsesvej vest om Uhre

23. oktober 2020

Torsdag den 22. oktober kunne borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, tage det første spadestik til den nye forbindelsesvej vest om Uhre. Anlægsprojektet bliver et af kommunens største nogensinde, og i planlægningen er der lagt særligt vægt på hensynet til naboer, bløde trafikanter og områdets sjældne dyrearter.

 

Atkins er totalrådgiver for Vejle Kommune på anlægsprojektet, som skal aflaste den daglige trafik i Petersminde og Uhrhøj og videre gennem Vejle by.

På sigt vil den 2 km lange vej blive en vigtig færdselsåre for trafikken mellem Billund og den jyske østkyst. Vejen placeres i det stærkt kuperede terræn vest for Vejle og forbinder Vardevej i syd med boligområdet i Uhre mod nord. Når vejstrækningen står færdig, bliver det bl.a. med en rundkørsel ved Vardevej, en dobbeltrettet cykelsti på vejens østlige side, en stitunnel og stibro samt tre faunapassager.

Særlige hensyn til områdets natur og dyreliv

Vejen skærer igennem et yderst udfordrende geologisk og typografisk landskab. Af hensyn til området natur og dyreliv bliver der etableret tre unikke og meget æstetiske faunapassager til det rød- og gullistede dyreliv i området. De to af faunapassagerne bliver underføringer. Den sidste bliver en buebro over vejen, som ses på modellen nedenfor.

Som totalrådgiver på projektet har Atkins stået for detailprojektering, EU-udbud, fagtilsyn og byggeledelse for den nye vejstrækning. Udover selve vej og cykelsti har Atkins projekteret rabatter, skråningsanlæg, dræn, afvanding, bassiner, rundkørsel, stitunnel, faunapassager, en stibro, pullertbelysning langs cykelstien samt belysningsanlæg og støjhegn i rundkørslen. 80.000 m3 overskudsjord bliver indbygget, så det indpasses i landskabet.

Nu igangsættes selve anlægsprojektet med M.J. Eriksson som entreprenør. Første del af forbindelsesvejen vest om Uhre forventes færdig til sommer i 2023.

Faunapassage
Den største af de tre faunapassager bliver en grøn buebro over den nye vej.
Første spadestik fandt sted eftermiddagen torsdag den 22. oktober i krydset ved Vardevej og Vejledalen.
Første spadestik fandt sted torsdag eftermiddag den 22. oktober i krydset ved Vardevej og Vejledalen.
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok