Menu
Pressefoto Lokaltog AS

Strategi for fremtidens togsæt på lokalbanerne

Hos Lokaltog A/S, som driver lokalbanerne øst for Storebælt, består materielparken i dag af flere typer togsæt med forskellig alder og restlevetid. SNC-Lavalin / Atkins skal udarbejde en materielstrategi for 2018 – 2030 for trafikselskabet Movia, som skal danne baggrund for en langsigtet materielplanlægning og således fremtidssikre en effektiv persontransport på lokalbanerne i Østdanmark.

 
Opgaven har udspring i den politiske beslutning om at overdrage trafikbetjeningen af den statslige jernbanestrækning Køge – Roskilde fra DSB til Lokaltog A/S med forventet driftsstart 8. december 2019, som vil medføre anskaffelse af to-tre togsæt.

Herudover er der overvejelser om andre udvidelser af trafikbetjeningen til Lokaltog A/S inden for de kommende fire-fem år, som kan medføre et behov for anskaffelse af op til yderligere 15 togsæt.

Materielstrategien for 2018 – 2030 skal danne baggrund for en hensigtsmæssig materielplanlægning, en effektiv materieludnyttelse og vedligehold samt en investeringsplan.

”Vi er i SNC-Lavalin/Atkins meget glade for opgaven, der kommer i naturlig forlængelse af andre opgaver, som vi har løst for DSB omkring deres materielafskaffelser. Vi har gennemført en markedsscreening for el-lokomotiver og siden været rådgiver omkring indkøb af nye el-lokomotiver. Senest har vi været rådgiver i forbindelse med anskaffelse af togvogne til DSB – et arbejde som stadig er i gang,” udtaler afdelingschef Anders H. Kaas, der er projektansvarlig for den nye opgave.

Opgaven vil blive løst i tæt samarbejde med både Movia, Lokaltog A/S og Atkins Danmarks svenske kollegaer, der er eksperter i rullende materiel.

Pressefoto: Lokaltog A/S

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok