Menu
banegaard1

Vores historie

I dag er Atkins en af verdens førende rådgivervirksomheder og en anerkendt infrastrukturrådgiver i Danmark. Vi er 18.000 kolleger på verdensplan, der arbejder fra kontorer i Europa, USA, Mellemøsten, Asien og Australien. Vi samarbejder på tværs af grænser og fagområder med det fælles formål at skabe holdbare løsninger, der beriger menneskers tilværelse.

 

Men for at starte ved begyndelsen, så tager historien om Atkins sit udgangspunkt helt tilbage i 1938. Her etablerede Sir William Atkins WS Atkins & Partners med kontor i Westminster i London. I de tidlige år var virksomheden specialiseret i rådgivningsydelser inden for anlæg og konstruktion, men efter 2. Verdenskrig kom flere specialer til inden for planlægning, projektering, arkitektur og projektledelse. Her kan du læse mere om Sir William Atkins og hans visionære tilgang til ingeniørfaget, som stadig præger den måde, vi arbejder på i Atkins. Sir William Atkins gik bort i efteråret 1989.

Vokseværk i 1990’erne

I 1996 blev WS Atkins plc børsnoteret på London Stock Exchange. Siden voksede koncernen støt med en række opkøb, heriblandt Faithful+Gould, Ventron Technology, Lambert Smith Hampton, McCarthy’s Consulting Engineers, Boward Computer Services og Hanscomb Inc.

Atkins i Skandinavien

I juli 2001 etablerede Atkins sig i Danmark ved opkøbet af Banestyrelsen Rådgivning. Således blev Atkins Danmark A/S datterselskab af WS Atkins plc. Allerede i november samme år blev Atkins Sverige AB etableret som datterselskab til Atkins Danmark, og i 2009 kom Atkins Norge til.

I 2010 overtog Atkins Danmark det danske rådgivende ingeniørfirma Gimsing & Madsen med speciale inden for broer og konstruktioner, og i 2015 købte Atkins det norske rådgiverfirma Terramar AS med speciale i projektledelse.

I Skandinavien er vi i dag over 700 kolleger med kernekompetencer inden for baner, broer og konstruktioner, vej, miljø, trafik- og byplanlægning, arkitektur, energi, GIS og IT, risk management, projektledelse og bygherrerådgivning.

Den 3. juli 2017 blev Atkins del af SNC-Lavalin.

Video

Atkins film

Hvordan lærer vi af fortiden for at kunne forme fremtidens samfund.

>Se film
Nyheder

Nyheder

Her finder du de seneste nyheder fra Atkins i Danmark.

>Læs nyheder
metrotog

Vores projekter

Se et udvalg af vores aktuelle projekter.

>Se vores projekter
Atkins SNC-Lavalin

Del af SNC-Lavalin

Sådan begyndte den fælles historie for SNC-Lavalin og Atkins.

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok