Menu

Infrastrukturplan for Fyn

Sammen med de 10 fynske kommuner og Fynbus har Atkins været med til at udarbejde en strategisk infrastrukturplan for Fyn, som inkluderer alle transportformer.

 

Målet var at skabe en plan, som på en gang er overordnet og konkret, således at kommunerne kan styre, handle og planlægge efter den i de kommende år og på den måde sikre, at Fyns infrastruktur undebygger den ønskede vækst og udvikling.

3 arbejdsgrupper for henholdsvis biltrafik/veje/færger, kollektiv trafik (letbane, tog og busser) samt stier og bløde trafikanter (cykler og fodgængere) har sammen udarbejdet grundlaget for og forslag til den strategiske infrastrukturplan.

Projektets første 2 måneder brugte vi til at analysere trafikale mønstre og trafikstrømme, bl.a. med henblik på at definere de trafikale knudepunkter, der skulle arbejdes med og satses på i fremtiden.

Efterfølgende skulle arbejdsgrupperne og projektledelsen analysere og overveje alle gode og kreative muligheder på baggrund af resultaterne fra analysefasen. Undervejs fik politikerne lejlighed til at forholde sig til og prioritere i de muligheder, som projektet skitserede.

I januar 2016 blev det endelige udkast til Strategisk Infrastrukturplan Fyn sendt til politisk godkendelse,

 

Fakta om projektet

Kunde
Byregion Fyn m.fl.

Projektperiode
2015 – 2016

Ydelser
Trafikale analyser og procesledelse

Land
Danmark

Profile

Anders Kaas
Afdelingschef, Transport, Environment and Design
anders.h.kaas@atkinsglobal.com

Ny bane KBH – Ringsted
København - Ringsted banen

Den nye dobbeltsporede jernbane strækker sig 60 km i landskabet mellem København og Ringsted. Undervejs møder banen den nyetablerede Køge Nord Station, hvor det er muligt at skifte mellem den

>Læs mere
Nye el-lokomotiver og vogne
El-lokomotiv ved Hovedbanen

Oktober 2020 tog det nye Vectron el-lokomotiv sin første tur mellem København og Slagelse. Over de kommende par år vil antallet af de nye lokomotiver vokse til over 40 styk.

>Læs mere
ERTMS på det danske banenet
01_Jernbane_20160816

I disse år arbejder Banedanmark for at udskifte samtlige signalanlæg på de danske fjernbanestrækninger og den københavnske S-bane. De forældede anlæg erstattes af det moderne fælleseuropæiske signalanlæg ERTMS (European Rail

>Læs mere
Udvidelse af Skien Station
01_SkienStation_20160819

Atkins står bag detailprojektering af en større udvidelse af Skien Station med etablering af nye opstillingsspor og klargøringsområde. Projektet involverer et bredt udpluk af vores fagområder samt en speciel pæleløsning

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok