Menu

Infrastrukturplan for Fyn

Sammen med de 10 fynske kommuner og Fynbus har Atkins været med til at udarbejde en strategisk infrastrukturplan for Fyn, som inkluderer alle transportformer.

 

Målet var at skabe en plan, som på en gang er overordnet og konkret, således at kommunerne kan styre, handle og planlægge efter den i de kommende år og på den måde sikre, at Fyns infrastruktur undebygger den ønskede vækst og udvikling.

3 arbejdsgrupper for henholdsvis biltrafik/veje/færger, kollektiv trafik (letbane, tog og busser) samt stier og bløde trafikanter (cykler og fodgængere) har sammen udarbejdet grundlaget for og forslag til den strategiske infrastrukturplan.

Projektets første 2 måneder brugte vi til at analysere trafikale mønstre og trafikstrømme, bl.a. med henblik på at definere de trafikale knudepunkter, der skulle arbejdes med og satses på i fremtiden.

Efterfølgende skulle arbejdsgrupperne og projektledelsen analysere og overveje alle gode og kreative muligheder på baggrund af resultaterne fra analysefasen. Undervejs fik politikerne lejlighed til at forholde sig til og prioritere i de muligheder, som projektet skitserede.

I januar 2016 blev det endelige udkast til Strategisk Infrastrukturplan Fyn sendt til politisk godkendelse,

 

Fakta om projektet

Kunde
Byregion Fyn m.fl.

Projektperiode
2015 – 2016

Ydelser
Trafikale analyser og procesledelse

Land
Danmark

Profile

Anders Kaas
Afdelingschef, Transport, Environment and Design
anders.h.kaas@atkinsglobal.com

Ny bane KBH – Ringsted
hoejhastighed1

Efterhånden er den nye bane mellem København og Ringsted ved at tage form i landskabet. Den dobbeltsporede bane forløber tæt op ad motorvejen på den 60 km lange strækning mellem

>Læs mere
Indkøb af nye el-lokomotiver
Vectron-Lok in der Slowakei zugelassen / Vectron locomotive receives authorization for Slovakia

Atkins assisterer DSB i købet af en række nye eldrevne lokomotiver, som skal sikre en mere driftssikker og miljørigtig banetrafik. Atkins og partnere står for planlægning, kravspecifikation, udbud, indkøb, test

>Læs mere
Signalprogrammet skrider frem
01_Jernbane_20160816

Frem imod 2021 skal samtlige signalanlæg udskiftes på de danske fjernbanestrækninger og den københavnske S-bane. De forældede anlæg erstattes af det moderne fælleseuropæiske signalanlæg ERTMS (European Rail Traffic Management System)

>Læs mere
Carlsberg Station
Carlsberg Station

Over de kommende år vil Københavns nye bydel, Carlsberg Byen, tiltrække mange nye beboere, arbejdspladser og andre institutioner. Derfor har bydelen fået sin egen moderne S-togsstation; Carlsberg Station, som åbnede

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok