9. oktober 2020 –

Atkins har opdateret Vejdirektoratets trafikkort med en ny brugervenlig og tidssvarende brugergrænseflade til gavn for trafikanter på de danske veje.

 
Når der er is og sne på vejene eller voldsom blæst, er Trafikkortet stedet, hvor danskere søger hen for at få information om de trafikale forhold, status for saltning af vejene m.m. Det er også her lastbilchauffører kan inspicere, om deres lastbil er for høj til at køre under landets forskellige broer, her bilister kan få overblik over vejarbejde, og her alle kan se Live trafik eller Typisk trafik med f.eks. planlagt vejarbejde og begivenheder.

Nu har Trafikkortet fået en gevaldig ansigtsløftning for at give brugerne bedre overblik over webapp’ens mange trafikinformationer, og for at den kan fungere optimalt på mobiltelefoner og andre mobile enheder. Den nye brugergrænseflade er udviklet af Vejdirektoratet i samarbejde med Atkins. Projektleder Dan Sander Petersen siger:

”På isglatte vintermorgener besøges Trafikkortet hyppigst og har her et dagligt besøgstal på omkring 120.000 trafikanter. Trafikkortet henter realtidsdata fra sensorer, kameraer og trafikdata fra forskellige leverandører af data. Så webapp’en er et vigtigt element i at få vejtrafikken til at flyde.”

Man kan finde webapp’en på https://trafikkort.vejdirektoratet.dk