Category:

2. marts 2023 –

På baggrund af sin imponerende internationale karriere inden for spor og anlæg vinder 34-årige ingeniør og projektleder Jyothsna Amrith fra Atkins titlen som Årets unge FRI-rådgiver 2023.

På Foreningen af Rådgivende Ingeniørers, FRI’s, årsmøde torsdag den 2. marts blev Årets unge FRI-rådgiver 2023 kåret, og det blev Atkins-ansatte Jyothsna Amrith, der løb med titlen.

Jyothsna får blandt andet prisen på baggrund af sit arbejde på den komplekse projektudbygning af Bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Jakarta i Indonesien.

– It was an honor to be nominated and it feels good when the management shows trust in you. This aspires to do more. Winning is a privilege, and I am of course extremely happy. I will allow myself to be a tad proud of myself, udtaler Jyothsna om at vinde prisen.

– To be able to be where I am today, I would say Atkins has a played a huge role. I would like to thank all mentors, colleagues, and friends from whom I learn each day. My special thanks to my parents who have given us such a wonderful upbringing to both me and my sister back in India.

Hvert år siden 2009 har FRI hædret en rådgiver på maks. 35 år, som er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og sin arbejdsindsats.

– Vi er utrolig stolte af Jyothsna og meget glade på hendes vegne. Udover at være dygtig til sit arbejde er hun også en fantastisk kollega og samarbejdspartner, og det er så velfortjent, at hun vinder titlen som Årets unge FRI rådgiver 2023. Jeg og resten af Atkins ønsker hende stort tillykke!, udtaler Jyothsnas leder, Peter Lassen Skrubbeltrang, afdelingschef for afdelingen Spor og Anlæg i Atkins Danmark.

Et forbillede for andre unge rådgivere

Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, som sad i dommerkomiteen, og som torsdag overrakte Jyothsna prisen ved årsmødet i Industriens Hus i København, siger om Jyothsna:

– Hun har en stærkt professionel tilgang til de opgaver, hun har haft ansvaret for, og et kæmpe drive for at finde de bedste løsninger for kunden og for det samfund, som projektet realiseres i – samtidig formår hun at tænke i udvikling af forretningsprocesser, eksempelvis hvordan en global organisation som Atkins kan bringe de rigtige kompetencer i spil til de konkrete projekter, kommenterer Henrik Garver og fortsætter:

– Jyothsna demonstrerer derfor i praksis, at hun har den komplette palette af kompetencer, der skal til for at være et fyrtårn og et forbillede. Fagligt ekstremt dygtig og innovativ i kombination med en virkelig god kunde-, proces- og forretningsforståelse. De elementer, sat sammen med et virkelig imponerende CV, gør Jyothsna til den oplagte vinder af prisen som Årets Unge FRI Rådgiver 2023.

International karriere i en ung alder

Jyothsna begyndte sin karriere i Atkins i Indien i 2011 og har siden da taget rejsen til Atkins i England, inden hun blev ansat i Atkins Danmark, hvorfra hun er udlånt til Atkins Norge i forbindelse med sit arbejde med udbygningen af bybanen i Bergen.

Det prisbelønnede og innovative projekt Bybanen er en offentlig transportnetværksløsning i Bergen, der fungerer som rygrad i det offentlige transportsystem. Udover letbanen involverer projektet også byudvikling- og planlægning.

Jyothsna har spillet en central rolle i projektet og har blandt andet haft ansvar for at udvikle en baneløsning, der både tilgodeser passagerernes komfort, stabil drift og bæredygtighed. Projektet indebar flere innovative løsninger som fx at integrere flere sportyper i byens og landskabets naturlige omgivelser og flytte 200 træer i stedet for at fælde dem.

Kontaktflade mellem Indien og Danmark

Jyothsna bliver af kolleger og samarbejdspartnere rost for sine stærke kommunikations- og samarbejdsevner. Hun har i flere år fungeret som kontaktflade mellem Atkins i Indien og i Danmark – en vigtig rolle, som har haft afgørende betydning i udviklingen af samarbejdet mellem Atkins i Indien og Danmark.

– At lykkes med flere udstationeringer og samtidig fortsætte sin faglige udvikling i Indien, England, Danmark og Norge kræver mod, udholdenhed og store personlige og interpersonelle færdigheder både internt i Atkins, men også med mangfoldigheden af kunder og kulturer, siger Peter Lassen Skrubbeltrang.

– I am delighted that I was able to overcome cultural, demographic, linguistic barriers in some way, fortæller Joythsna om sin internationale karriere i Atkins.

I Atkins er vi ikke i tvivl om, at Jyothsna vil levere fremragende resultater i fremtiden, uanset om hun vælger at fortsætte sin udvikling inden for projektledelse og rådgivning, eller om hun kaster sig over organisationsledelse.


Fakta om prisen Årets unge FRI rådgiver

Det er virksomhederne, som kandidaterne er ansat i, der nominerer dem, og en dommerkomité sammensat af erfarne branchefolk og kunder, herunder repræsentanter fra FRI’s bestyrelse og foreningen Young Professionals advisory board, der udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris.

Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year 2023, og vinderen får desuden sponsoreret et internationalt undervisningsforløb, der kvalificerer til FIDIC’s Future Leaders Management Certificate.

Læs mere