Category:
Elever til Science Cup

4. november 2022 –

Hvordan motiverer man unge til at transportere sig grønnere til og fra skole? Dét spørgsmål fik 2.y fra Øregård Gymnasium til opgave at finde svar på, da de den 1. november besøgte Atkins som en del af opfinderkonkurrencen Science Cup.

Science Cup er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 2.g elever fra STX og HTX, som afholdes af Engineer the Future. Formålet med Science Cup er at skabe større interesse og motivation for de naturvidenskabelige fag ved at vise eleverne konkrete eksempler på, hvordan naturvidenskab og teknologi kan bruges til problemløsning ”ude i virkeligheden”.

Som led i konkurrencen tager eleverne på virksomhedsbesøg for at få indblik, hvordan man arbejder med innovation og problemløsning i virksomheder. I Atkins er vi stolte af at være partner med Engineer the Future og slår meget gerne dørene op til elevbesøg.

Fra teori til virkelighed

Vi fik besøg af 2.y på Øregård Gymnasium, som efter en introduktion til Atkins af afdelingschef Anders Kaas og teamleder Ute Stemmann fik stillet til opgave at arbejde med en case, som tog udgangspunkt i et konkret projekt, vi har løst for en kunde. Projektet gik ud på at motivere unge til at transportere sig mere bæredygtigt til og fra deres ungdomsuddannelse ved at vælge grønnere transportformer – det var en problemstilling, eleverne kunne genkende, og de kom med mange gode og opfindsomme bud på løsninger.

Læs mere om projektet her: Roskilde Kommune transporterer sig grønt

Formålet med casearbejdet var at få eleverne til at reflektere over, hvordan de kan bruge deres naturfaglige viden og en innovativ tankegang til at løse et virkeligt problem – noget som vi her i Atkins gør hver eneste dag, når vi designer fremtidens infrastruktur.

Brug for forskellige fagligheder

Dagen sluttede med en rundvisning på vores kontor i Ørestaden, hvor eleverne fik mulighed for at møde flere medarbejdere og blive klogere på, hvilke typer opgaver vi løser, og hvor mange forskellige veje, der kan være ind i rådgiverbranchen. I Atkins er vi et fællesskab af mange forskellige fagligheder, og hos os er forskellighed en styrke:

– Som virksomhed er vi interesserede i at tiltrække den unge generation, som vi ved, der er kamp om. Vi vil gerne bidrage til at tiltrække unge mennesker til de tekniske fag, som ikke kun tæller ingeniørfaget, men også arkitektur, økonomi m.m. Vi har brug for en bred palette af medarbejdere nu og i fremtiden, siger Anders Kaas.

Tak for besøget til 2.y, og held og lykke i Science Cup!

Læs mere om Science Cup: Science Cup


Sådan så det ud, da Øregård Gymnasium besøgte Atkins

Elever til Science Cup