Category:
SYSTRA fællesmøde

I dag var dagen hvor vi i Atkins Danmark endelig officielt blev en del af SYSTRA familien. Du kan læse hele pressemeddelelsen nedenfor.

 

SYSTRA INTEGRERER TRE ATKINS-ENHEDER I SVERIGE, DANMARK OG NORGE OG STYRKER SIN TILSTEDEVÆRELSE I SKANDINAVIEN 

SYSTRA har afsluttet købet af de svenske, danske og norske enheder i Atkins, SNC-Lavalin Group, som følge af den aftale, der blev indgået den 7. juli 2023. Med 770 nye medarbejdere bliver SYSTRA en førende skandinavisk aktør inden for transport- og infrastruktur rådgivning.

Paris, den 31. august 2023 – SYSTRA, en global ingeniør- og konsulentkoncern med speciale i offentlige transport- og mobilitetsløsninger, annoncerer i dag integrationen af den svenske, danske og norske virksomhed fra Atkins, SNC-Lavalin Group, der specialiserer sig i infrastrukturdesign og projektledelsesrådgivning i Danmark.

Med 770 eksperter, der arbejder på 12 kontorer, herunder 7 i Sverige, 4 i Danmark og 1 i Norge, har disse teams etableret sig som nøgleaktører inden for infrastruktur og rådgivning. Opkøbet markerer et stort skridt fremad for SYSTRAs udvikling i de nordiske lande, hvor koncernen allerede beskæftiger 300 medarbejdere.

Denne strategiske styrkelse vil sætte SYSTRA i stand til at byde mere effektivt på de store projekter, der gennemføres i disse lande, og tilbyde sine kunder en bredere vifte af tjenester.

Pierre Verzat, CEO for SYSTRA, sagde: “Vi er glade for at byde disse nye eksperthold velkommen til SYSTRA. Disse opkøb er i tråd med vores vækststrategi i Europa og bekræfter kraftigt vores tilstedeværelse i Sverige, Danmark og Norge, hvor regeringer investerer massivt i transportinfrastruktur, især jernbaner. Sammen vil vi kunne bidrage til store bæredygtige mobilitets- og modstandsdygtige infrastrukturprojekter i regionen.”

SYSTRA Group har været til stede i de nordiske lande i over 10 år og har været involveret i adskillige projekter og store igangværende projekter såsom: i Danmark, Københavns førerløse metro siden 2007, elektrificering af hele det danske jernbanenet siden 2013 og automatisering af S-TOG siden 2021; i Sverige, Ostlänken højhastighedslinje siden 2015, Uppsala sporvogn siden 2021 og Kolmården siden 2023; og i Norge, Follo-Line højhastighedslinjetunnel siden 2018, Vestfold Nykirke – Barkåker linje siden 2019 og Grenland bro siden 2021.

Johannes Erlandsson, administrerende direktør for Atkins Sverige, sagde: “Vi er glade for at blive en del af SYSTRA. Ved at forene vores kræfter vil vi være i stand til at blive en af de førende inden for den svenske infrastruktursektor og hjælpe vores kunder med at gennemføre deres projekter endnu mere succesfuldt. Vi er glade for at have fundet den bedste alliance til at fortsætte vores lokale udvikling.”

Eva Rindom, administrerende direktør for Atkins Danmark, tilføjer: “Vi arbejder allerede på store projekter i Danmark, og vi er glade for at blive en del af SYSTRAs ekspertteams, med hvem vi sigter mod yderligere at styrke vores førende position inden for jernbanesektoren. SYSTRAs værdier og ambitioner passer perfekt til vores teams kompetencer, som vil kunne drage fordel af SYSTRAs anerkendte knowhow.”

Magnus Eriksson, administrerende direktør for Atkins Norge, kommenterede: “Vi ser frem til at bruge vores anerkendte ekspertise inden for projektledelse og digitalisering til at arbejde på projekter med SYSTRA i Norge og mere bredt på tværs af koncernen takket være dens organisation i ekspertisecentre forbundet over hele verden. Nye muligheder åbner sig.”

Om SYSTRA
SYSTRA er en af verdens førende ingeniør- og rådgivningskoncerner med speciale i offentlig transport og mobilitetsløsninger. I over 65 år har koncernen arbejdet sammen med byer og regioner for at bidrage til deres udvikling ved at skabe, forbedre og modernisere deres transportinfrastruktur.

Med sine 9.500 medarbejdere er koncernens mission at gøre det lettere at rejse over hele verden, bringe mennesker sammen og lette deres adgang til beskæftigelse, sundhedspleje, uddannelse og fritid.

Som ekspertteam for transportløsninger, støtter SYSTRA sine partnere og kunder gennem hele deres projekters livscyklus.

 

SYSTRA pressekontakt i Danmark:
Maria Virklund; Tlf: +45 26 37 63 40; Email: mvirklund@systra.com