Category:
Vinge station i Frederikssund Kommune

29. juni 2022 –

Mellem Frederikssund og Ølstykke ligger Vinge og Vinge Station, hvor en ny topmoderne cykelparkering gør det langt nemmere og mere attraktivt at være cyklist.

Er du cyklist i og omkring Vinge i Frederikssund Kommune kan du nu sikkert og nemt parkere din cykel i nye, attraktive rammer, når du besøger Vinge Station. I december 2020 standsede det første tog på Vinge Station, og nu har stationen fået et løft med cykelparkering af høj kvalitet med den nyeste standard for cykelparkeringsinventar – også til din elcykel.

Supercykelsti ved Vinge Station

Sikker og nem parkering

På pladsen foran stationen er der nu plads til 171 cykler i et åbent, oplyst og imødekommende område tæt på busholdepladser, supercykelsti og selve s-togstationen. Aflåste og overdækkede cykelparkeringspladser betyder, at man trygt kan efterlade sin cykel uden at frygte cykeltyve, og har du en elcykel, kan den blive opladt på én af de særlige parkeringspladser med mulighed for opladning. Elforsyningen til cykelstativerne er tilknyttet en solcelle, så cyklisterne får energi fra naturens ressourcer.

Solcelleanlæg ved Vinge Starion
Elcykler kan lades op i via et solcelleanlæg.

Cykelparkeringsprojektet er sat i verden for at fremme cyklismen i Frederikssund Kommune og er en del af kommunens ”Helhedsplan for Vinge Station”.

– Det har været en stor fornøjelse at være en del en af cykelparkeringsprojektet, som i den grad giver et løft til cyklismen i Frederikssund Kommune og styrker integrationen mellem den kollektive trafik og cykling. Når det er nemt og sikkert at parkere sin cykel, og når elcyklen kan blive ladt op, vil det forhåbentligt betyde, at flere vil vælge at tage cyklen til og fra stationen, siger projektleder i Atkins Rune Rasmussen.

Atkins har for Frederikssund Kommune forestået puljeansøgning til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og opnået støtte til projektet gennem ”Pulje til fremme af cykelparkering i forbindelse med kollektiv trafik”. Efterfølgende har Atkins udført skitse- og detailprojektering af projektet og koordineret med projektets øvrige aktører.

Cykelparkering med solceller til elcykler.
Sikker og nem parkering til elcykler.