Menu
Drift og vedligehold af bygværker

Weekendens general- og særeftersyn på store motorvejsbroer

9. juni 2021

Fra 3. til 6. juni var en rækker af vores broeksperter på general- og særeftersyn på tre store motorvejsbroer for Vejdirektoratet. For at forstyrre trafikken mindst muligt, blev eftersynet gennemført fra den tidlige morgen.

 
De pågældende motorvejsbroer var to store dalbroer mellem Vejle og Middelfart – Mølleåbroen og Elbo Dal broen samt – Hylkedalsbroen nær Kolding.

Ved Hylkedalsbroen blev der udført generaleftersyn og særeftersyn over torsdag og fredag. Herudover blev der udtaget prøver af overfladebehandlingen af de bærende stålelementer i konstruktionen. Lørdag og søndag var turen kommet til Elbo Dal broen og Mølleåbroen, hvor der også blev udført general- og særeftersyn.

På lift højt over dalen

Alle eftersynene blev udført med lift og lift-assistance fra Frantz Schrum for at kunne efterse bygværkerne optimalt og tæt nok på de enkelte konstruktionsdele. Efter opstilling af liften kunne de eftersynsansvarlige tilgå broerne på nærmeste hold ved at bevæge sig ned i liften og derfra efterse broernes underside.

General- og særeftersyn danner grundlag for vedligeholdelsesarbejdet

Særeftersynene af de tre dalbroer tog udgangspunkt i eftersyn af hoveddragerne i overbygningen, kantbjælkerne samt dilatationsfugerne. De blev efterset nøje for at kunne give Vejdirektoratet et mere præcist beslutningsgrundlag for prioritering af tiltag til vedligehold.

Generaleftersynene tager udgangspunkt i hele broen og bliver foretaget hvert 6. år og. Her er der fokus på broens tilstand og overvågning af broen; om der var sket en udvikling siden sidste generaleftersyn. Eftersynet danner grundlag for Vejdirektoratets tilrettelæggelse af drift- og vedligeholdsarbejder, så de gennemføres på den mest optimale måde i broens levetid med henblik på samfundsøkonomi og trafiksikkerhed.

01_tilsyn 02_tilsyn 03_tilsyn 04_tilsyn 05_tilsyn 06_tilsyn 07_tilsyn

Læs mere om vores arbejde med drift og vedligehold af bygværker

Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok