Trafikkort

Trafikkortet er Vejdirektoratets kortløsning til trafikanter, som vil danne sig et overblik over den aktuelle trafiksituation. Løsningen tilbyder realtidsopdateringer og adviseringer, hvis der sker noget af trafikal betydning på en udvalgt rute. I Atkins har vi varetaget udvikling, implementering og vedligehold af trafikkortet.

Hovedformålet med løsningen er at skabe en central informationskanal for Vejdirektoratet til at informere trafikanter om de aktuelle trafikale forhold.

Høj performance og brugervenligt design

Trafikkortet er baseret på en stor datamængde, bestående af punktdata som fx vejarbejder, havarerede køretøjer, blokerede veje, mv. Og med et meget højt dagligt besøgstal er der strenge krav til performance og skalerbarhed. Trafikkortet er designet med stor fokus på brugervenlighed, så brugeren sikres intuitiv adgang til information om relevante vejforhold. Løsningen har et ’responsivt design’, der understøtter pc, tablets og mobile enheder.

Vedligehold og den fortsatte udvikling

Atkins har designet, udviklet, testet og idriftsat det webbaserede trafikkort i tæt samarbejde med Vejdirektoratet, og vi yder løbende vedligeholdelse, videreudvikling, tilpasning, support samt drift af løsningen. Inden for de seneste år har vores arbejde bestået af videreudvikling af bl.a. håndtering af ruter samt abonnement med notifikationer for pendlere samt vedligehold.

Besøg webapp’en

PROJEKT-FAKTA
Kunde: Vejdirektoratet
Projektperiode: 2015 – 2021
Ydelser:
  • Udvikling, implementering og vedligehold af webapplikationer
  • Servicebaseret it-arkitektur
  • Databaseudvikling (relational og NoSQL)
  • Cloud Computing
  • Trafikdata
  • Geodata