EUs jordobservationsprogram

Copernicus er Europas system til jordobservation, der holder øje med vores planet og dens miljø til gavn for alle europæiske borgere. Atkins bidrager med GIS-analysestøtte.

Det Europæiske Miljøagentur (EEA) har ansvar for implementeringen af de pan-europæiske og lokale komponenter af Copernicus Landovervågningstjenesten (CLMS). Programmet sikrer en langsigtet, koordineret indsamling af forskellige typer data om klodens tilstand.

Frit tilgængelige satellitdata

Som led i programmet indsamles satellitdata kombineret med data fra overvågningsudstyr på land og til havs. De behandlede data giver pålidelige og opdaterede oplysninger om: land, hav, atmosfære, klimaforandringer, beredskabsledelse og sikkerhed. Informationerne stilles frit tilgængelige for diverse tjenester, offentlige myndigheder og andre internationale organisationer, som i sidste ende kan bruge den til at forbedre livskvaliteten for Europas borgere.

Fra Atkins’ side arbejder vi med Copernicus produktkataloget med fokus på vedligehold af billeddatasæt i høj opløsning samt kortindhold på Copernicus’ landportal. Dataprodukterne integreres i Copernicus Data and Information Access Services (DIAS), som giver brugerne adgang til tjenestens data.

Læs mere om Copernicus Land Monitoring Service

PROJEKT-FAKTA
Kunde: Det Europæiske Miljøagentur (EEA)
Projektperiode: 2019 – 2023