Menu
ArkiverD

ArkiverD – Digital aflevering til Rigsarkivet

Det er et lovkrav, at statslige myndigheder og styrelser skal aflevere en digital version af deres forvaltningssystemer til Statens Arkiver; for de fleste hvert 5. år. Vi kan hjælpe med at gøre denne proces nem og effektiv, så I kan bruge jeres tid på noget andet.

 

Atkins har gennem mange år samarbejdet med myndigheder om dannelse af periodevise digitale afleveringsversioner af forvaltningssystemer, både traditionelle ESDH-systemer og specielle fagsystemer. På den baggrund har vi udviklet ArkiverD.

ArkiverD er en proces og værktøjskasse, som kan sikre, at din organisation får afleveret en valideret digital arkivversion af jeres fagsystem eller ESDH-system til Rigsarkivet.

ArkiverD sikrer, at arkivversionen udarbejdes under gældende regler, bestemmelser og i godkendte formater. Vi tager ansvar for at konvertere, kvalitetssikre og dokumentere arkivversionen, og vi varetager korrespondance og teknisk dialog med Rigsarkivet i forbindelse med udarbejdelse af afleveringsversionen.

Herunder er ArkiverD forklaret på 1,40 minutter.

Viden, proces og teknologi

Atkins’ ArkiverD dækker alle de tre basale komponenter i opgaven med fremstilling af digitale afleveringsversioner af forvaltningssystemer.

  • Atkins har indgående indsigt i fagsysterne (fx ESDH, GIS, DATA-drevne systemer m.v.).
  • Vi anvender vores Open Source-baserede værktøjer og database til verificering, konverterings- og afleveringsopgaven.
  • Vi tester og afleverer formater i de værktøjer, der stilles til rådighed af Rigsarkivet.

ArkiverD kan anskaffes under SKI’s rammeaftale 02.18.

ArkiverD

Proces og aktiviteter

ArkiverD er en gennemprøvet metodik. Her er processen trin for trin.

>Læs mere
Johan Hartnack

Kontakt

Johan Hartnack
Afdelingschef, GIS & IT

>Kontakt
ArkivedD

ArkiverD kort fortalt

Digitale Services, Atkins

Digitale services

Vores digitale services kan sammensættes og skræddersyes efter jeres behov.

>Læs mere
Vi bruger cookies på vores hjemmeside for at forbedre siden og din brugeroplevelse. EU's regler om brug af cookies forpligter os til at bede om dit samtykke til at gemme dine informationer om dit besøg på siden. Vil du acceptere dette? Ok